Ventspils Piedzīvojumu parka maratona apbalvošanas ceremonija



Šogad jau 10. reizi, nedēļu pirms Līgo svētkiem, Ventspils Piedzīvojumu parka maratona ietvaros lieli un mazi skrējēji izskries Ventspils ielas. Par godu Ventspils lielāko skriešanas svētku desmitgadei, šogad ir izveidotas īpašas svētku medaļas. Katrs skriešanas distances finišētājs saņems svētku 10gades medaļu, un katrai distancei medaļa būs savā krāsā. Maratona distances skrējēji saņems pavisam īpašas skaistas matētas zelta medaļas! Kā jau ierasts, arī šogad sacensību uzvarētāji finišā tiks sagaidīti ar Līgo vainagiem.
Apbalvošana notiks divās daļās – vispirms tiks apbalvoti 21.098 km un 10,55 km uzvarētāji, plkst. 12:30, taču galvenā apbalvošana notiks sacensību beigās, plkst. 15:30, kad apbalvoti tiks maratona distances uzvarētāji un 5,3 km distances ātrākie skrējēji. Par godu maratona desmitgadei, šogad tiks apbalvoti 10 ātrākie puiši un 10 ātrākās meitenes visās distancēs, nevis 6 ātrākie, kā tas ir bijis līdz šim. Kopā ar labākajiem maratonistiem uz pjedestāla kāps arī bērni, apbalvojot 3 ātrākos katrā bērnu distancē. Jau tradicionāli visi distanču uzvarēti saņems Andreja Virbuļa un Lienes Kalniņas gatavotos kausus.
Par katru skriešanas distanci atbildību ir uzņēmies savs uzņēmums, nodrošinot balvas visiem distances uzvarētājiem. Par maratona distanci šefību ir uzņēmies sporta uztura ražotājs “DION Sportlab”, savukārt bērnus lutinās “Tērvete food” ražotais Druvas saldējums. Pievienojoties zaļai kustībai, arī Ventspilī šogad nebūs plastikāta maisiņa starta paka, labumus no atbalstītājiem varēs vienkārši paņem rokās. Līdz ar to šogad būs plašāka finiša zona, kur sacensību dalībnieki varēs atjaunot uztērētos ogļhidrātus ar arbūziem, melonēm, āboliem, persikiem un bezalkoholisko alu. Sacensību zomā jau tradicionāli būs auksta biešu zupa visiem dalībniekiem, gan parastā, gan veģetārā versijā.
Šogad turpinām sadarbību arī ar “VK tranzīts”, kuri maratona distances uzvarētājam, ja tiks labots trases rekords, pasniegs naudas balvu 500 EUR vērtībā. Atgādinām, ka šobrīd maratona trases rekordi pieder Baltkrievijas skrējējiem – sievietēm 2h 56min 32sec un vīriešiem 2h 24min 56sec.
Reģistrējies, skrien un izcīni savu desmitgades medaļu!

Dalīties
Share on Facebook
Facebook